Siirry sisältöön

Jos et menesty niin kuin haluaisit ja pystyisit, se johtuu yksinkertaisesti siitä, ettet ole määritellyt tavoitteitasi riittävän selkeästi.”

Paul J. Meyer, LMI:n perustaja

Kevään myötä

Kevään myötä kuuluu jo positiivisia uutisia talouden piristymisestä meillä ja maailmalla. Omissakin kontakteissani on yrityksiä, jotka jo näkevät tilauskannan nousseen ja töiden lisääntyneen.  Aikaisemmat panostukset laadun kehittämiseen tuovat nyt kilpailuetua, jota niillä investoinneilla on haettukin.

Nyt tarvitaan kuitenkin selkeää visiota, päämäärät ja tavoitteet täytyy pitää kirkkaana mielessä, jotta pystyy keskittymään tärkeimpiin asioihin, erottamaan ne vähemmän tärkeistä ja uskomaan omaan reittivalintaan On inhimillistä, että välillä väsyy ja epäusko voi vallata mielen, kun asiat eivät aina sujukaan itsestään tai heti ensi yrittämällä. Jos motivaatio pääsee laskemaan, niin vanha klassikko – aktiivinen odottaminen – astuu helposti kuvaan. Tunnetusti huonoin tuloksin.

Aivan mahtavaa on nähdä, mitä valmennus saa aikaan. Kun innostus syttyy tai palaa takaisin, kun oikea polku eteenpäin aukenee ja rakentuu selkeä toimintasuunnitelma. Kun ongelmaan löytyy ratkaisu ja rohkeus toteuttaa se. Kun ensimmäinen askel on otettu ja vähitellen tahti kiihtyy juoksuksi. Aivan parasta se on, kun mukana on koko johtoryhmä, joka sparraa toisiaan tapaamisten välilläkin ja puhkuu intoa joka valmennuksessa. Parin viikon päästä vietämme yhden loistoryhmän valmennuksen päättäjäisiä. Maltan tuskin odottaa esityksiä kunkin henkilökohtaisista kehittymiskokemuksista.

Ja matka jatkuu…