Siirry sisältöön

Jos et menesty niin kuin haluaisit ja pystyisit, se johtuu yksinkertaisesti siitä, ettet ole määritellyt tavoitteitasi riittävän selkeästi.”

Paul J. Meyer, LMI:n perustaja

Mitä johtaminen on jos ei konkretiaa?

Puhumme tuloksellisuudesta – miten tässä hetkessä on tärkeää panostaa erityisesti yrityksen tuloksen ja tuottavuuden parantamiseen. Muutosprojektit täytyy viedä tehokkaasti läpi, jotta saadaan aikaan haluttuja tuloksia. Mikä siinä on ratkaisevaa? Johtaja tuskailee valtavan työmääränsä takana ja juoksee pää kolmantena jalkana paikasta toiseen varmistelemassa, että uudet tuotteet menevät tuotantolinjassa laadukkaasti läpi. Ei sinulla varmaan apuja tähän sorvaamiseen ole?

No ei ole, mutta onko se sorvaaminen se ongelmakohta? Eikö se ole teidän erikoisosaamistanne? Eikö teillä siihen ole robotitkin? Ovatko ne kuitenkin ihmiset, jotka sen tuloksen tekevät? Onko perimmiltään tuotannon tehokkuus kiinni töiden organisoinnista, resurssoinnista, järjestelyistä, suunnittelusta ja johtamisesta? Ratkaiseeko lopulta se, miten tehokkaasti ja oikein tieto siirtyy paikasta toiseen, miten selkeästi työt on ohjeistettu? Onko merkitystä silläkin, miten innokkaasti työntekijät työhönsä tarttuvat ja miten järjestelmällisesti sitä tekevät?

”Aikaa ei ole johtamisen kehittämiseen, vaan nyt tarvitaan jotain ihan konkreettista.”

Mitä johtaminen sitten on, jos ei konkreettisia toimenpiteitä tuottavuuden ja hyvän tuloksen saamiseksi. Hyvin monenlaisia toimenpiteitä, mutta jos ei niiden tarkoitus ole saada jotain todellista aikaan, ei mielestäni voida puhua hyvästä johtamisesta. Johtamisen kehittäminen on puolestaan toimenpiteitä, joilla hyvä muuttuu vieläkin paremmaksi ja tehokas entistäkin tehokkaammaksi. Se on ihan konkreettista.